Proletäruret av Albin Schaeder

Boken är en forskning om Georges- Frederic Roskopf och hans verk.

En man vars uppfinning har skapat förmögenheter till 100-tals fabriker i Schweiz. Många av dessa fabriker har under 100 år vuxit till Schweiz största tack vare hans uppfinning (Schweiz mest exporterade ur) och gett tusen sinom tusen människor arbete. Han och hans efterlevande fick inte njuta frukten av hans arbete eller ta del av de förmögenheter den skapade.

Många fabriker har försökt att ytterligare förbättra uren, många har slagit mynt av Roskopfs idé och förfuskat den genom att tillverka undermåliga ur i konkurrensens namn och för vinnings skull. De seriösa tillverkarna har insett nyttan av hans uppfinning och med fördel inlemmat uret i sitt sortiment.

Boken är en senkommen hyllning till Roskopf för hans framsynta idé och filantropi och hans insats i urens historia är värd all högaktning.

ISBN 978-91-631-9609-6

215 sidor
Inbunden

Rikt illustrerad

MER ATT LÄSA:

Roskopf utställningen – En intervju (på franska) med Jean-Miguel Piguet, vice intendent på det Internationella Horologiska Museét i La Chaux-de-Fonds, Schweiz.

La drôle de montre de Monsieur Roskopf – (Herr Roskopfs märkliga ur) En bok om Roskopfutställningen i La Chaux-de-Fonds av Jean-Michel Piguet med bidrag från Liliane Roskopf, Paul Van Rompay, Pierre-Yves Donzé och Karla Vanraepenbusch.

Georges Frederic Roskopf – Wikipedia.

The Roskopf watch – dess historia, uppfinningar och patent av Ulrich Bretscher.

History and Design of the Roskopf Watch – av Eugene Buffat.

 


Proletäruret av Albin Schaeder Proletäruret av Albin Schaeder Proletäruret av Albin Schaeder Proletäruret av Albin Schaeder Proletäruret av Albin Schaeder